Je huid
Als die vervelende opvallende haartjes na de menopauze tevoorschijn komen op je gezicht, moet je er rekening mee houden dat ondertussen ook de soepelheid van je huid afneemt. Dat komt omdat je lichaam minder collageen en elastine aanmaakt, stofjes die zorgen voor de stevigheid en souplesse van je huid. Daardoor wordt je huid dunner en kwetsbaarder. Daarnaast vermindert de talgproductie, waardoor je gezicht droger aanvoelt en een dunnere natuurlijke beschermlaag heeft. Bovendien kan de conditie van je huid aangetast zijn door blootstelling aan de zon door de jaren heen. Door al die aandachtspuntjes moet je extra voorzichtig zijn als je ongewenste haartjes wilt verwijderen.
Welke ontharingstechniek is het meest geschikt?
Welke ontharingstechniek het meest geschikt is, hangt af van de conditie van je huid, de zone op je gezicht en je persoonlijke voorkeur. Scheren is in ieder geval een slecht idee. Hoewel je het gemakkelijk snel even thuis doet, zorgt het ervoor dat de stugge haartjes nog stugger en duidelijker zichtbaar terugkomen. Binnen enkele dagen zie en voel je weer stoppels.
Om dat te vermijden, is het verstandig om je gezichtshaar door een professionele schoonheidsspecialiste te laten verwijderen. Epileren met pincet en harsen kunnen goede oplossingen zijn. Het nadeel van epileren met pincet is dat het wel een tijdje kan duren als het om veel haartjes gaat. Met harsen kan een groter gebied in één keer onthaard worden, maar het kan wel pijnlijk zijn. Daarnaast is het belangrijk om de rijpere huid goed voor te bereiden en ook aandacht te besteden aan de nabehandeling.
Ga je harsen? Enkele tips
Hieronder vind je enkele tips om aangenamer en effectiever te harsen:
- Breng vooraf een verzachtende olie aan
Reinig je huid en breng vervolgens een verzachtende olie aan. Dit legt een beschermlaagje over de huid, zodat de hars zich alleen vasthecht aan de haartjes en niet aan de huid.
- Zorg dat de hars niet te warm is
De oudere huid kan extra gevoelig zijn voor de warme hars. Koop daarom beter een hars die ook bij lagere temperaturen goed werkt, bijvoorbeeld suikerhars.
- Let op dat de huid goed aangespannen is
Omdat de huid dunner en minder stevig is, vraagt ze wat extra ondersteuning. Trek de huid voorzichtig strak voordat je de harsstrips aanbrengt en verwijdert. Het kan ook helpen om kleinere stukjes per keer te harsen. Belangrijk: zorg ervoor dat je met één beweging alle haartjes verwijdert. Als je meerdere keren dezelfde plek moet harsen, zal je je huid beschadigen.
- Extra aandacht voor nazorg
Bij een harsbeurt is goede nazorg belangrijk voor elke leeftijd, maar voor de rijpere huid is dat zeker het geval. Zorg dat je altijd een verkoelende en hydraterende crème bij de hand hebt. Hiermee voorkom je pijn, irritaties en roodheid na het ontharen.
Nieuwe zachte ontharingsmethoden
Naast de traditionele ontharingstechnieken, epileren en harsen, zijn er nog andere, minder bekende ontharingstechnieken die steeds vaker toegepast worden in de schoonheidsbranche. Zo beginnen heel wat mensen threading te ontdekken, oosters ontharen met een draadje, als alternatief voor epileren met het pincet. Door het draadje tussen je vingers te laten ronddraaien, kan je snel vele haartjes verwijderen. Het is snel, hygiënisch en nauwkeurig.
Een ander alternatief is sugar waxing, ontharen met een suikergel. Deze methode is zeer geschikt voor de gevoelige en rijpere huid. De suikergel werkt verzachtend in op de huid, irriteert niet en heeft een antibacteriële werking. Een professionele en erkende schoonheidsspecialist kan je helpen de beste manier te vinden om je ongewenste haartjes te verwijderen.
Auteur: Wellness Academie
3 reacties
Op de kermis gaan zitten met een plaat ''Dame met de baard''. Kassa, kassa.
Lol.
Kan iemand mij laten weten waar een volledige gezichtsbehandeling kan gebeuren aub.
Beste dank alvast, Ann
Zelf een bericht plaatsen?
Login of Registreer