Ingrediënten
Deeg:
- 280 gram witte tarwebloem
- 75 ml water
- 120 gram volle yoghurt
- snuifje zout
Vulling:
1 sjalotje (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 300 gram kipgehakt (of ga voor runder- of lamsgehakt)
- 3 el tomatenpuree
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/8 tl zwarte peper
- 150 gram fetakaas
- 15 gram platte peterselie (fijngehakt)
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
koekenpan
grillpan (of gebruik de koekenpan)
deegroller
keukenmachine met deeghaak (optioneel)
Instructies
- Meng de bloem, yoghurt, het water en zout in de keukenmachine tot een deeg. Heb je geen keukenmachine? Doe dat dan met de hand. Maak er een mooie deegbal van en laat die in de kom rusten.
- Maak intussen de vulling.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit het sjalotje en de knoflook en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, tomatenpuree en zwarte peper toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.
- Verkruimel de fetakaas en meng door het gehakt heen, gevolgd door de fijngesneden peterselie.
- Verdeel het deeg in 4 stukken.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg dun uit.
- Zet de grillpan op hoog vuur en leg hier het deeg op. Leg op één helft de vulling en houd daarbij de randen vrij. Klap de gözleme dicht.
- Bak de gözleme circa 3 minuten en draai hem dan voorzichtig om. Bak ook aan de andere kant in enkele minuten gaar.
1 reactie
Zelf een bericht plaatsen?
Login of Registreer