Deel via

Maak er een fijne laatste week van het jaar van!

December 2023
Wie deze nieuwbrief op maandag leest heeft gisteren wellicht Kerstavond gevierd. Hopelijk is het allemaal goed verlopen en kan je uitkijken naar oudejaar. Maar hoe deze laatste week van het jaar goed doorkomen?

Betoverende tijd

In deze betoverende tijd van het jaar, wanneer de geur van dennenbomen en de klanken van kerstliederen onze huizen vullen, hoop ik oprecht dat jullie kerstavond doordrenkt was met liefde en geborgenheid. Voordat we ons volledig storten in de laatste week van het jaar, wil ik graag een moment nemen om mijn wensen met jullie te delen en een oproep te doen voor een gezamenlijke focus op verbondenheid en medeleven.

Kerst, die prachtige dagen, het is niet enkel een viering, maar vooral een uitnodiging tot samenkomen. Het is een periode doordrongen van warmte, begrip en gedeelde vreugde, waarin we niet alleen de feestdagen vieren, maar ook de banden van verbondenheid versterken.

laatsteweek4-1140

Even vergeten

Ja zeker, het is weer een jaar geweest van oorlogen. We gaan ze niet allemaal opsommen, die brandhaarden waarin onnoemelijk veel leed te noteren viel. Maar ook dichter bij huis was er helaas ellende, die in de nieuwoverzichten op het einde van jaar weer zullen figureren. Sta me toe die miserie even te vergeten. Nee, niet uit egoïsme. Maar tussen al die zwarte dagen mag nu - heel even - de warme gloed van de kerstdagen nog wat nagloeien.

In deze laatste dagen van het jaar kunnen we, als we bewust onze harten openen, een stroom van goede wensen laten vloeien die als een warme deken over ons allen neerdaalt.

laatsteweek2-1140

Extra liefde

Laten we, temidden van alle festiviteiten, stilstaan bij hen die mogelijk behoefte hebben aan wat extra liefde. Denk aan de buren die alleen in hun huis vertoeven, de vrienden die ver verwijderd zijn, en aan al degenen onder ons die zich eenzaam voelen te midden van de schijnbare feestvreugde. Het is een tijd waarin we, als gemeenschap, nog meer aandacht kunnen schenken aan elkaar en elkaars lasten kunnen verlichten.

Onze gedachten moeten uitgaan naar degenen die de stilte van hun huis horen echoën in plaats van het gelach van dierbaren. Laten we deze dagen gebruiken om hen te omarmen met woorden van troost, gebaren van medeleven en vooral, de geruststellende aanwezigheid van gemeenschap. Het zijn deze kleine daden van vriendelijkheid die de ware geest van Kerstmis belichamen.

Buiten vieren miljoenen sterren feest, daar straalt door heel de nacht hun groot geflonker; maar binnen heerst het gezegende donker dat ook de wonden van het hart geneest. (Henriette Roland Holst)

Vooruitkijken naar het nieuwe jaar

En terwijl we in deze bijzondere periode samen bidden voor eenheid en liefde, moeten we ook vooruitkijken naar het nieuwe jaar dat voor ons ligt. Laten we niet alleen terugblikken op het afgelopen jaar, maar ook reikhalzend afwachten wat de toekomst brengt. Moge het nieuwe jaar ons nieuwe kansen bieden, ons uitdagen om te groeien en ons verder verbinden in onze reis van het leven.

Het verlies van een dierbare

Speciale aandacht wil ik schenken aan hen die dit jaar een leegte ervaren door het verlies van een dierbare. De feestdagen kunnen een uitdaging zijn voor rouwende harten, en daarom is het des te belangrijker om elkaar te steunen, begrip te tonen en samen te reflecteren op de kostbare momenten die we met onze dierbaren hebben gedeeld. Laten we als gemeenschap onze armen om hen heen slaan en een bron van troost zijn.

Nu we de horizon van het nieuwe jaar naderen, wil ik een positieve noot toevoegen aan onze kerstwensen. Laten we samen vooruitzien naar 2024 met hoop, optimisme en de vastberadenheid om het beste uit onszelf te halen. Laten we voornemens maken om vriendelijkheid te verspreiden, vreugde te delen en elkaar te ondersteunen, ongeacht de uitdagingen die voor ons liggen.

laatsteweek3-1140

Bijzondere gemeenschap

Seniorennet is een bijzondere gemeenschap, en ik ben dankbaar voor de solidariteit die jullie kenmerkt. Laten we deze warmte voortzetten in het komende jaar, waarbij we elkaars lasten delen en elkaars vreugde vermenigvuldigen. Moge 2024 een jaar worden van groei, gezondheid en onvergetelijke momenten die onze harten verwarmen.

Ik wens jullie allen een prachtige laatste week van het jaar, vol vreugde, liefde en gezelligheid. Moge het nieuwe jaar jullie verrassen met nieuwe kansen, vriendschappen en ongekende mogelijkheden!

Auteur: Stefaan Van Laere

1 reactie

rdckx
Mijn Wensen

Wat wens ik eenieder toe
Voor 2024
Een zalige lente,
Een heerlijke zomer,
Een nostalgische herfst
Een gezellige winter
En vooral
Een gezond jaar
Vol harmonie
Kortweg
Een fantastisch jaar
ALL INCLUSIVE
en Laat ons hopen
in een betere wereld …..Het
30/12/23 22:57 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels