Deel via

SafeOnWeb app: Krijg meldingen over cyberdreigingen

January 2022
In deze moderne tijden verloopt bijna alles via digitale kanalen. Helaas betekent dit ook dat online oplichting en cyberdreigingen vandaag de dag regelmatig gebeuren. Maar gelukkig zijn er ook hulpmiddelen om u te beschermen in de digitale wereld. De SafeOnWeb app kan u waarschuwen over phishing-bedreigingen en online oplichting. Dat is wanneer iemand zich voordoet als iemand die u kent, een bedrijf of als een overheidsinstelling en op die manier uw gegevens of geld probeert te bemachtigen.

 

Er zijn twee soorten waarschuwingen die de app u kan sturen. De ene melding gaat over nieuws, wat de gekende phishing-dreigingen zijn die momenteel de ronde doen.

De andere melding gaat over bedreigingen, wat u ontvangt als er een infectie is gemeld aan SafeOnWeb over uw thuisnetwerk.

Hoe u uw thuisnetwerk registreert en hoe de app over het algemeen werkt, zullen we hieronder uitleggen.

De eerste keer in de SafeOnWeb app

Lees hier hoe u de SafeOnWeb app kan installeren.

Als u de app voor de eerste keer inschakelt zal u begroet worden door het welkomstscherm. Hier kan u de algemene voorwaarden lezen als u dat wenst. Dan kan u het vakje aantikken dat is aangeduid door de pijl, vervolgens tikt u op ‘Bevestigen’.

Uw thuisnetwerk registreren

Het eerste scherm dat u begroet zal u zeggen dat er geen bedreigingen zijn voor dit netwerk. Dit komt omdat u uw thuisnetwerk nog niet geregistreerd heeft.

Tik op de grote ‘+’. Het kan dat u gevraagd wordt om uw locatie in te schakelen. Als u Android gebruikt, kiest u hier voor ‘Alleen deze keer’. Als u een iPhone of een ander Apple-product gebruikt, kiest u voor ‘Sta één sessie toe’. Dit moet om uw Wi-Fi netwerk te vinden en om te zien of u daadwerkelijk in het bereik bent van uw thuisnetwerk.

Uw SSID (de naam van uw thuisnetwerk) en uw IP-adres worden automatisch aangevuld, u dient alleen nog uw e-mailadres door te geven zodat u de meldingen per e-mail kan ontvangen. Tik daarna op de knop ‘Registreren’. U zal gevraagd worden om een verificatiecode in te geven, deze code wordt per e-mail naar u verzonden. Als u deze ingevoerd heeft tikt u op ‘Bevestigen’. Nu kan u de bedreigingen zien op uw thuisnetwerk. Uiteraard hopen we dat er geen bedreigingen zullen zijn en dat dit dus leeg blijft.

Nieuws

Als u op ‘Nieuws’ tikt bovenaan, dan kan u de laatste nieuwsberichten over cyberdreigingen volgen. De app stuurt u ook meldingen wanneer er een nieuwsbericht is. Als u meer wil lezen over een bericht, kan u er op tikken.

Klaar! Bij deze zal u vanuit SafeOnWeb het nieuws krijgen over de laatste phishing-dreigingen die de ronde doen in België. Stay safe!

Voor meer info over SafeOnWeb, neem een kijkje op www.safeonweb.be

 

Computerhulp nodig?

Zelf computerhulp nodig? Neem hier contact op met BEEGO. BEEGO stuurt IT-studenten aan huis of helpt je van op afstand.

 

Auteur: BEEGO

2 reacties

TimV
En heb je een verdachte mail ontvangen - waarbij het alleen maar lijkt alsof die van de politie, overheid, je bank, itsme, ... komt - dan kan je die gewoon doorsturen (forward) naar verdacht@safeonweb.be : zo kan men verdere verspreiding proberen tegenhouden.
10/01/22 11:21 REAGEER
elvee
Hebben ze bij safeonweb tijd en personeel om al die verdachte berichten te lezen en te controleren ?
11/01/22 14:01 REAGEER

Login Registreer

BEEGO

Slimme studenten
Slimme studenten
Om ervoor te zorgen dat iedereen digitaal mee is, stuurt BEEGO IT-studenten aan huis om mensen te assisteren in de digitale wereld. Dit kan gaan van uitleg geven over smartphones tot complexe computerproblemen oplossen maar ook de installatie van bijvoorbeeld een nieuwe printer. Kijk snel op www.beego.be en ontdek of BEEGO in uw regio actief is. Meer info op 078 485 400 of www.beego.be.

Meer artikels van BEEGO

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels