Deel via

Hoe kan ik een QR-code scannen?

March 2021
Wie al gewend is met QR-codes te werken zal in deze bijdrage allicht niets bijleren.Maar wie nog niet met deze moderne variant van de streepjescode vertrouwd is: het gaat om een handige manier om onder meer betalingen uit te voeren of naar een website doorverwezen te worden.

qrcode Een QR-code is een moderne variant van de streepjescode. In plaats van streepjes, zijn er zwarte en witte vierkantjes. Deze code kan je scannen met je smartphone of tablet en zal je meestal doorverwijzen naar een website. QR-codes worden ook vaak gebruikt voor online betalingen of om je door te verwijzen naar een website maar je kan er veel meer met doen zoals bijvoorbeeld digitale visitekaartjes maken. Een QR-code scannen is niet zo moeilijk, dit is hoe je het doet:

Hoe kan ik een QR-code scannen?

Een QR-code scannen is heel eenvoudig. Met sommige toestellen kan je een QR-code scannen met behulp van de camera. Dit kan je doen door simpelweg de camera over de code te houden. Je smartphone zal dan een melding geven voor het openen van een website, betaalwijze,… Doet je smartphone dit niet automatisch, zit het waarschijnlijk niet automatisch ingebouwd. Dit is wat je dan kan doen:

  1. Open je Google Play of App Store app.
  2. Type in de zoekbalk ‘QR code reader’. Er bestaan heel veel apps waarmee je een QR code kan scannen. Het verschil tussen de apps is niet heel erg groot. Je kan gewoon een gratis app downloaden.
  3. Wanneer je de app opent kan je net als bij je camera, de QR code scannen. Test het maar eens op de code bovenaan deze tip.

 

Hoe kan ik betalen met een QR-code?

Soms wordt een QR-code ook doorgestuurd als betaalmiddel. In de meeste banking apps zit er een mogelijkheid om een QR-code te scannen. Is dit bij jouw niet het geval of kan je het niet vinden? Dan kan je het ook doen via de Payconiq app. In een andere tip vind je hoe Payconiq juist werkt: https://beego.be/artikels/betalen-met-payconiq/

Veel scanplezier!

beego Hulp nodig? Schakel BEEGO in!


Heb je extra hulp en uitleg nodig om QR-codes te scannen? Of wil je meer uitleg van wat je allemaal met je toestellen kan doen? BEEGO stuurt IT-studenten aan huis om je te helpen met alles wat digitaal is. Kijk waar we actief zijn via https://beego.be/bij-u-thuis/.

Auteur: BEEGO

9 reacties

Roland1946
Ik ben tevreden over de info
29/03/21 10:26 REAGEER
Good 4 u
29/03/21 17:53 REAGEER
oscario
enkel reclame voor Beego
29/03/21 17:31 REAGEER
Aha, je weet het, verstandig, denk er ook zo over.
29/03/21 17:54 REAGEER
Allemaal goed en wel, je hebt 'n smartphone voor nodig. Niet alleman heeft er een, ik niet, ze zijn en blijven te DUUR. Zie het nut niet van in, gewone GSM is voldoende. Maar dan geen QR hè....
29/03/21 17:53 REAGEER
VGGerrit
Zelfs een smartphone alleen is niet voldoende. Je moet er ook nog eens internet op hebben, dat kost ook nog eens.
30/03/21 11:07 REAGEER
elvee
Die QR-codes vliegen tegenwoordig rond onze oren. Je hebt er blijkbaar een smartphone voor nodig. Ik heb er geen, en wens er ook geen. Mijn GSM is voldoende.
Een smartphone is duur, en men heeft ook nog een extra abonnement nodig toch ?
Een abonnement voor TV, internet en telefoon vind ik voldoende, en dat is ook al te duur vind ik.
30/03/21 15:51 REAGEER
Volledig met u eens :-)
30/03/21 19:29 REAGEER
Tomcat44
Als je een abo hebt voor TV, internet en telefoon voor je GSM heb je alles wat je nodig hebt voor een smartphone. Een smartphone IS een GSM maar tevens ook computer(tje) en afhankelijk van je TV-abo kan je op je smartphone ook tv kijken. Toch makkelijk als je op WC zit met diarree. En duur? Afhankelijk van wat je wil. Als je wil autorijden maar het moet een Lamborghini zijn, ja, dan is het duur.
2/04/21 18:26 REAGEER

Login Registreer

BEEGO

Slimme studenten
Slimme studenten
Om ervoor te zorgen dat iedereen digitaal mee is, stuurt BEEGO IT-studenten aan huis om mensen te assisteren in de digitale wereld. Dit kan gaan van uitleg geven over smartphones tot complexe computerproblemen oplossen maar ook de installatie van bijvoorbeeld een nieuwe printer. Kijk snel op www.beego.be en ontdek of BEEGO in uw regio actief is. Meer info op 078 485 400 of www.beego.be.

Meer artikels van BEEGO

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels