Deel via

Deze 5 apps MOET je hebben in 2020

January 2020
Naar schatting zijn er ondertussen meer dan 5 miljoen apps ontwikkeld. Die zijn niet allemaal even interessant, maar er zijn heel wat apps die je leven leuker en makkelijker maken. Maar welke apps moeten écht op je smartphone of tablet staan? We zetten de 5 favoriete apps van BEEGO voor jou op een rij!

1. Itsme: veilig inloggen, gegevens delen of handtekenen

Dankzij deze app heb je geen kaartlezer meer nodig. Want Itsme is een superhandige én op-en-top veilige manier waarmee je online je identiteit bevestigt. Een transactie bij de bank bevestigen? Documenten aanvragen bij de gemeente via een e-loket? Je belastingaangifte indienen? Inloggen bij je ziekenfonds? Met deze app regel jij voortaan alles met je digitale ID. Registreren is in een handomdraai gebeurd. Voor de activering heb je eenmalig je bankkaart òf je eID en kaartlezer nodig.

Download Itsme gratis voor iPhone of Android.

2. LastPass: een eenvoudige en veilige toegang tot je paswoorden

Heb je moeite om je paswoorden te onthouden? Dan is de wachtwoordmanager LastPass iets voor jou! Deze app bewaart al je wachtwoorden en gebruikersnamen in een veilige kluis. Log je in op een nieuwe website? Dan vraagt LastPass je of het de gegevens moet onthouden. Klik je op ‘ja’, dan vult LastPass ze voortaan automatisch voor je in. Het enige wachtwoord dat jij voortaan nog hoeft te onthouden is je hoofdwachtwoord. Handig!

Download LastPass gratis voor iPhone of Android.

3. Too Good To Go: minder voedselverspilling

De gemiddelde Vlaming verspilt zo’n 345 kilo voedsel per jaar. De app Too Good To Go wil iets doen aan die voedselverspilling. Met deze app bestel je - tegen een lagere prijs – de perfect eetbare overschotten van restaurants, hotels, supermarkten en bakkerijen, die anders richting de vuilnisbelt verdwijnen. Je bestelt en betaalt via de app en haalt het eten op in de gekozen winkel. Zo help je minder voedsel te verspillen én je bespaart nog geld ook!

Download Too Good to Go gratis voor iPhone of Android.

4. Hoplr: leer je buren kennen

Wil je een beter contact opbouwen met mensen die in je buurt wonen, op de hoogte blijven van meldingen uit je buurt (denk aan: wegenwerken, afvalophaling, geluidsoverlast), een overzicht hebben van activiteiten in je omgeving, hulp vragen voor klusjes of tips … ? Met deze app sta je altijd en overal in contact met je buurt. Je verstuurt snel een eenvoudig buurtbericht of start een privégesprek met één van je buren. Is er een nieuwe update? Dan ontvang je een melding. 

Download Hoplr gratis voor iPhone of Android. 

5. Peak - Brain Training: train je geheugen met leuke spelletjes en puzzels

Zin om je geheugen, aandacht en creativiteit uit te dagen? Met de breintraining van Peak blijft je geest in beweging. Een breintrainingssessie neemt maar 10 minuten per dag in beslag. En met meer dan 40 denkspelletjes én dagelijks nieuwe breintrainingssessies ben je altijd zeker van een toffe uitdaging!

Download Peak - Brain Training gratis voor iPhone of Android

beego-1140

De studenten van BEEGO wensen de lezers van Seniorennet erg fijne feestdagen en een apptastisch 2020!

Groepsles: BEEGO selecteerde voor jou de 5 beste apps voor 2020

Wil je graag meer info over deze 5 apps? Wij leren het je graag! Beego organiseert 6 februari een groepsles in Mortsel van 14u tot 16u.
Klik op deze link voor meer informatie.

Iedereen is welkom!

Auteur: BEEGO

7 reacties

Chico
Hoplr is nogal rommelig en een allegaartje , het interesseert me bv niet om te weten dat mijn naaste gebuur een pureestamper te wil lenen, heeft die dan geen fysieke gebuur, kan hij/zij het me niet komen vragen?
het mist zijn doel omdat serieuze berichten verloren gaan tussen veelvuldige trash.
7/01/20 16:14 REAGEER
robboxie
Ik ben ook lid van de Hoplr van mijn wijk. Die heeft, behoudens wat u aanhaalt, toch wel enig nut. Leden kunnen o. a. mekaar op de hoogte houden van allerlei wetenswaardigheden in hun wijk, of waarschuwen voor bepaalde gevaren, of mekaar desgevraagd helpen. Bovendien kan in Gent ook Ivago daar berichten op plaatsen. Het jammere is dat mensen zonder pc/tablet/gsm moeten verstoken blijven van die berichtgeving, en er dus maar een klein deel van de wijkbewoners bereikt wordt. In Gent pogen ze dat op te lossen door ook infoborden te plaatsen doch ik weet niet of dat nut heeft. M. b. t. de Privacywet blijft ook je identiteit en juiste woonplaats verborgen voor anderen zo je dat wenst. Enkel de straat waar je woont is dan zichtbaar.
7/01/20 18:12 REAGEER
Hugoo
Ik wens Beego veel plezier met deze voorbijgestreefde en/of totaal nutteloze apps. Hun studentjes kunnen ze misschien zelf gebruiken, vooral dat laatste...
7/01/20 17:07 REAGEER
robboxie
Ik gebruik op m'n pc al jaren Lastpass en dat is een zeer nuttige inlogtool op Internet zo je geen andere/betere mogelijkheden bezit. Je kan daar zeer betrouwbare ww in aanmaken die je bovendien niet moet (kunnen) onthouden.
Wat Itsme betreft, dat nog niet zeer lang bestaat: dat is een heel nuttige tool waaraan inmiddels heel wat voorname firma's én overheidsinstanties deelnemen, waardoor je op hun sites vanaf pc/tablet/gsm kan inloggen via die app, geïnstalleerd op je gsm, met éénzelfde 5-cijferige code. Het aantal deelnemende instanties, ook butsbedrijven zoals o. a. Telenet en Proximus, neemt almaar verder toe.
Ik denk dus, Beegoo, dat je voor bepaalde zaken niet goed geïnformeerd bent of nog niet zelf geprobeerd hebt. ????
7/01/20 18:24 REAGEER
robboxie
Erratum: bericht is uiteraard een antwoord op de commentaar van Hugoo en niet van Beego.
7/01/20 18:29 REAGEER
Cottenie
Toch vind ik het de moeite dat men positief probeert te reageren op goedbedoelde tips.
8/01/20 10:44 REAGEER
Hugoo


Beste ''robboxie'', ik heb die prullen ook geprobeerd. Het zijn gewoon gadgets, enkel ten dienste van de gemakzucht. En met de buren kan je ook gewoon, en niet via de smartphone, praten. Overschotjes uit winkels mogen gerust aan bedelaars worden geschonken. Brain Training is dan weer iets voor idioten die denken zich alzo te kunnen ''verslimmen''.
7/01/20 20:43 REAGEER

Login Registreer

BEEGO

Slimme studenten
Slimme studenten
Om ervoor te zorgen dat iedereen digitaal mee is, stuurt BEEGO IT-studenten aan huis om mensen te assisteren in de digitale wereld. Dit kan gaan van uitleg geven over smartphones tot complexe computerproblemen oplossen maar ook de installatie van bijvoorbeeld een nieuwe printer. Kijk snel op www.beego.be en ontdek of BEEGO in uw regio actief is. Meer info op 078 485 400 of www.beego.be.

Meer artikels van BEEGO

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels