Waar vandaan: Culinair > Recept van de dag > Zaterdag

Recept van de dag

Asperges in gerookte zalm culinair

45 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Asperges in gerookte zalm

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • citroensap
  • enkele sprietjes bieslook
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) geraspte mierikswortel
  • 5 eetlepel(s) room
  • 200 gram gerookte zalm
  • 500 gram asperges

Voedingswaarde


Bereiding

• Schil de asperges zorgvuldig en kook of stoom ze beetgaar. Laat ze op kamertemperatuur komen.

• Rol telkens 2 à 3 asperges in een plakje zalm.

• Klop de room half op en breng die op smaak met peper en mierikswortel.

• Druppel een beetje citroensap over de rolletjes en lepel er dan de room over.

• Werk af met wat bieslook.


Extra / Tip

Dit gerecht kun je ook perfect met zalmcarpaccio klaarmaken. Gebruik dan wel limoen in de saus in de plaats van citroen.

Wil je dit gerecht warm klaarmaken, gebruik dan rauwe zalmsneetjes. Meng 2 glazen witte wijn met 2 kopjes geurige groentebouillon, breng dit aan de kook en stoom de rolletjes hierin gedurende 3 minuten.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij Recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 68101 keer gezien | 16 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=304