Deel via

Halloween Mysteries

October 2022
Halloween is de tijd bij uitstek om te griezelen. Om in de sfeer te komen fileert onze huiskenner Carl Bries deze week enkele opmerkelijke mysteries. Gillen is toegestaan...

halloween1 De feiten

31 oktober, de dag voor Allerheiligen, is altijd al een speciale dag geweest voor de mens. Voor de Kelten bijvoorbeeld was het de dag waarop ze met hun doden konden communiceren. Zij noemden die dag Samhain, misschien wel de belangrijkste dag op hun kalender. Later werd die dag in de christelijke kalender opgenomen als All Hallow’s Eve, de avond voor Allerheiligen.

Na heel wat discussie hieromtrent werd die feestdag geschrapt, maar daarna toch weer opgenomen als niet officiële feestdag. Het werd Halloween, de dag dat kinderen verkleed als griezelige monstertjes de huizen afgaan om snoep te krijgen.

Toch blijft deze dag voor sommigen in het teken staan van mysterie en zelfs moord. Kijk maar naar volgende gevallen.

halloween9-1140

1. David Stone

Op 31 oktober 1988 verdween beursmakelaar David Stone nadat hij leed aan psychische problemen. Dat uitte zich op een personeelsfeestje 3 dagen voordien, toen hij zich erg vreemd leek te gedragen. Vlak daarna zei hij tegen vrienden en familie dat hij enkele dagen op zijn eentje wilde doorbrengen om halloween2 alles eens op een rijtje te zetten. De laatste die iets van hem had gezien, was een boer tegen wie David had staan praten. Die man maakte zich grote zorgen toen David hem zei op zoek te zijn naar ‘Het Beest’. Later beweerden nog andere getuigen dat ze David die dag hadden zien rondlopen terwijl hij rare zinnen aan het prevelen was. Pas een tijd later werd zijn wagen naast de autostrade op een desolate plek teruggevonden. Maar dat was niet het meest zorgwekkende dat de speurders vonden. Zij merkten dat David nog andere dingen in zijn hoofd leek te hebben.

halloween3 Zo vonden ze iets verderop zijn horloge tussen twee opeengestapelde hoopjes keien die in de vorm van een piramide waren opgebouwd. Het horloge lag pal in het midden van een in het zand getekende driehoek. Er stond ook een reeks getallen in het zand geschreven die uit later onderzoek een Fibonacci reeks bleek te zijn. U weet wel, zo’n reeks begint met de cijfers 0 en 1. Vervolgens is het volgende cijfer in de reeks de som van de twee voorgaande cijfers. Dus 0 1 1 2 3 5 8 13 21 enz. Daarnaast stond ook het getal 18 in het zand gekrabbeld. Ging het hier om een soort code?

Verder vond men ook een briefje in de wagen met volgende tekst:  halloween12-1140 
 Was dit allemaal het werk van David? Of waren het flauwe grappenmakers die achter deze zaken zaten? Misschien was er wel iets duisters aan de hand, want was David niet op zoek naar ‘Het Beest’? In ieder geval werd de verdwijning nooit opgelost en ook de link met Halloween zoals die in de tekst geschreven staat, heeft men nooit kunnen ontcijferen.

2. Ghostwatch

halloween5 Op Halloweenavond 1992 zond de BBC de spookfilm Ghostwatch uit. Geen van de kijkers wist echter dat het om een film ging, want de zender beweerde dat het om een waargebeurde documentaire ging. In de film werd een familie lastig gevallen door een geest die zichzelf Pipes noemde. De familieleden, acteurs dus eigenlijk, deden alsof ze zwaar aangeslagen waren. En het bleek ook waarom: borden en stoelen zweefden in het rond en vanuit de muren leek het gehuil van katten te komen. 

De kijkers werd aangemaand om te blijven kijken, want de climax naderde en de familie bleek in groot gevaar te zijn. Na een tijd bleek Pipes een misvormde man te zijn die was bezeten door de geest van een 19de -eeuwse babymoordenaar. In de tussentijd was er ook een telefoonlijn geopend waarbij kijkers terecht konden om hun eigen paranormale ervaringen kwijt te kunnen. Het hoogtepunt van de film was wanneer één van de familieleden in een kruipruimte werd gesleurd. De hele film zorgde voor commotie in Engeland, maar het vreemdste moest dan nog komen.

Na de uitzending waren blijkbaar heel wat mensen nog steeds niet op de hoogte dat het slechts om een film ging. Een deel van die kijkers begon vreemde ziektes te krijgen. Had dit met de film te maken of was er meer aan de hand? Een Brits medisch tijdschrift meldde later dat de ziektes zich vooral in de geest afspeelden. Het waren psychotraumatische stoornissen. Wat een film al niet kan doen met een mens.

3. Tinley Park Lichtjes

halloween6 In de nacht van 21 augustus 2004 zagen mensen vreemde lichtjes in de lucht boven Tinley Park, Illinois. Niemand die kon verklaren wat het fenomeen was, maar daarna werd het ook niet meer waargenomen en dus lieten de mensen het voor wat het was. Maar 71 dagen later, op Halloween, verschenen de lichtjes opnieuw. Dit keer verschenen ze zelfs twee keer ten tonele. Ze lieten de bewoners telkens angstig achter. De honderden getuigen zeiden telkens hetzelfde: het ging om witte en rode lichtjes die telkens in een perfecte driehoek rondvlogen en dat zo’n 30 minuten lang. Sommigen wisten ze vast te leggen op film of foto. Wat waren deze geheimzinnige lichtjes?

Ufologen zagen natuurlijk meteen een verband met buitenaards leven. Volgens hen kan het niet anders of de lichtjes boven het park behoorden tot een ruimteschip. Dat moet dan wel een zeer groot schip zijn geweest, want berekeningen op basis van foto’s en films maakten uit dat het voorwerp dan zo’n 457 meter lang moest zijn. Vandaar dat er ook waren die dachten dat het om een grap ging.

Dat lijkt dan ook een logische verklaring, ware het niet dat dezelfde lichtjes op diezelfde Halloween avond ook in Australië te zien waren. Het is zeer onwaarschijnlijk dat men op twee zo ver uit mekaar liggende landen op dezelfde avond dezelfde grap in gedachten had. En dus gaat er nog een theorie de ronde, met name dat de lichtjes afkomstig waren van een geheim militair luchtschip. Noch het Amerikaans leger noch de Australiërs zeiden hiervan af te weten.

Pogingen om de lichtjes na te bootsen, mislukten allemaal grandioos. Tot op vandaag is het nog steeds niet geweten vanwaar de lichtjes boven Tinley Park en dus ook Australië vandaan kwamen.

4. General Wayne Inn

halloween7 In Pennsylvania bevindt zich de General Wayne Inn. Deze herberg werd geopend in 1704. Het spookt er echter al sinds 1848. Zo zag in het verleden een barmeid er een soldaat in kledij uit een ander tijdperk. De figuur verdween zoals hij gekomen was: in het niets. In de jaren 1980 was er een zienster in de herberg die dezelfde figuur zag als de barmeid zovele jaren daarvoor. De zienster was er nog om andere zaken proberen op te helderen. Al die geheimzinnige zaken werden opgesomd en in een documentaire gegoten om op een regenachtige Halloweenavond uitgezonden te worden op tv. De kijkers zouden zich de uitzending nog lang herinneren.

Het begon met het beeldscherm dat op een gegeven moment storingen begon te vertonen. Zolang de uitzending duurde gingen die klokwijs rond. De tv-zender zei dat de fout niet bij hen lag. Tussendoor zagen heel wat mensen op de achtergrond een hoofd door de keuken vliegen dat door hen in verband werd gebracht met de gruwelijke moord op de baas van de herberg op kerstavond 1996, toen die onthoofd werd teruggevonden. Hadden die kijkers werkelijk zoiets gezien of speelde hun fantasie hen parten? De herberg blijft een spookachtige plaats waar weerzinwekkende zaken hebben plaatsgevonden en waar mensen zich altijd een beetje angstig voelen.

Abonneer je gratis op SenNet Magazine!

Wellicht ben je al abonnee en ontvang je ons magazine al, waarvoor dank. Ben je hier nieuw, of wil je een abonnement aan je vrienden en familie doorgeven?

Een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis. Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week op maandag.

Je kan je HIER abonneren.

Auteur: Carl Bries

0 reacties

Login Registreer

Carl Bries

Mysteriekenner
Mysteriekenner
Carl Bries (1983) is een sociaal werker uit de Kempen met een passie voor mysteries over heel de wereld. Hij neemt in zijn vrije tijd allerhande mysteries, waar (bewust) weinig over gesproken wordt, onder de loep. Het is aan jou om samen met hem deze mysteries te ontrafelen of ze te laten voor wat ze zijn.

Meer artikels van Carl Bries

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels