Deel via

Dit zijn de winnaars van de Moederdagwedstrijd!

May 2016
Een heleboel SeniorenNetters hebben hun kans gewaagd om een fleurig boeketje van Greetz te winnen. Verschillende leuke berichtjes stroomden onze mailbox binnen: jullie hebben duidelijk heel fijne herinneringen aan Moederdag en willen graag jullie moeders in de bloemetjes zetten. Hartelijk bedankt voor de verhalen en proficiat aan de vijf winnaars!

De reactie van Wendy Van Der Schueren:

De kindjes houden van ballonnen, dus wat hadden ze voor Moederdag gedaan? Het huis vol met opgeblazen ballonnen gelegd: vanaf de slaapkamer tot de eetstoel in de keuken lag er telkens een ballonnetje vastgemaakt (het leek wel de rode - of beter: ballonnen-loper). Op de ballonnen hadden ze telkens een lieve boodschap geschreven (de beste mama, ik hou van je ...). Het bracht me steeds een glimlach op mijn mond. Op het einde zag ik dat er op de keukentafel zelfgemaakte muffins stonden, en een lekkere fruitsalade, beiden gemaakt door de kindjes! Samen met hen lekker gesmuld van dit lekkers, dit was dubbel genieten: van de kids én van moederdag!

De reactie van Ellen Peeters:

Dit is al enkele jaren geleden maar we lachen er nog elk jaar mee ... Zoals elk jaar sprak ik samen met mijn twee zussen af om op Moederdag bij onze moeder op bezoek te gaan. Natuurlijk moet iedereen dan een cadeautje meebrengen. Ik ging bloemen halen bij onze plaatselijke bloemist, die trouwens een heel ruime keus had. Ik koos een boeketje met witte tulpen, mijn moeders lievelingsbloemen. Toen ik bij mijn moeder aankwam, zag ik al twee identieke boeketten staan en ik stond daar met het derde boeket in mijn hand. Mijn zussen hadden duidelijk hetzelfde idee gehad!

De reactie van Maria Claes:

Mag het ook een droevige gebeurtenis zijn? Op Moederdag 12 mei 2002 verongelukte mijn schoonzoon (37 jaar) in Oostenrijk met de motor. Vier vrienden van hem brachten bij ons thuis het verschrikkelijke bericht omdat mijn dochter onbereikbaar was. Zij zat in de cinema met haar oudste kindje van 9 jaar, de kleinste van 6 jaar was bij een vriendje. Het is onbeschrijflijk wat er op zo’n moment door je heen gaat, daar zijn geen woorden voor. Maar chapeau aan mijn dochter hoe zij de opvoeding van haar kinderen gewoon SUPER heeft gedaan! Gewoon een SUPER MAMA!!! Spijtig voor de kinderen, ze hebben het verlies van hun papa nooit kunnen verwerken. Zij zijn inmiddels 20 en 23 jaar oud, maar missen hun papa nog altijd! Ik hoop van harte dat zij een zorgeloze toekomst mogen hebben. Een oma van 74 jaar

De reactie van Marleen Jamar:

Bij het opruimen van een kast vorige week ontdekte ik helemaal onderaan en tussen een hoop oude papieren een naaiwerkje van een van mijn dochters: helemaal zelf gemaakt in kruisjessteek met de tekst ‘LEVE MAMA’, en een hartje en een koffiepot bijgeborduurd. De doek zal ongeveer 20 jaar oud zijn, ik wist het bestaan er zelfs niet meer van af, maar ben dolblij dat ik hem terug vond. Ik ga hem wassen en op 8 mei krijgt hij een speciaal plekje in huis!

De reactie van Goedele Durnez:

Als oma van Finne (7), Tiemen (6), Nena (3) en Gijs (3 maanden), heb ik enorm veel bewondering voor de twee moeders. De manier waarop zij met hun kindjes omgaan, hen steunen, mij als oma erkennen ... Ik ben erg fier op hen. Annelies, mama van de oudste drie kinderen, combineert de opvoeding van haar kinderen met een job die ook in het teken van opvoeding staat, begeleiding van moeilijke gezinssituaties. Na een zware dagtaak nog voldoende energie opbrengen om thuis voor je kindjes te zorgen. Niet simpel. Mijn andere dochter heeft een mooie en sterke start gemaakt met Gijsje. Mijn derde dochter is de leuke tante, met wie de kindjes fijn kunnen spelen. Een mooi verhaaltje? Toen ik ernstig ziek werd, hebben mijn kleinkinderen elk een schilderij gemaakt om me op te fleuren. Of nog: ik kreeg een mooi doosje met tekeningetjes en spreuken voor wanneer ik verdrietig was, ze moesten me vrolijk maken. Ik heb er menig traan bij weggepinkt. Tijdens het spel in hun tuin werd er spontaan een stoel bijgezet, zo kon ik toch ook een beetje meespelen … Kinderen, kleinkinderen, ze geven je zo veel terug, ze dragen je mee in een moeilijke periode. Niet ik verdien de ruiker, maar mijn drie dochters!

Proficiat aan de winnaars, maar natuurlijk ook aan alle andere moeders!

Heb je helaas niet gewonnen, maar wil je ook een boeketje aan huis laten leveren?

Neem een kijkje op de website van Greetz!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels