Deel via

België minder interessant voor investeringen in infrastructuur

May 2016
België staat op de 18de plaats op de wereldranglijst voor aantrekkelijke markten om te investeren in infrastructuur. Dat werd bekendgemaakt door het Nederlandse ontwerp- en adviesbureau Arcadis. België is hiermee bij de minst gunstige markten van West-Europa: de meeste van de omliggende landen stijgen in de ranglijst.

De studie van Arcadis vergelijkt de aantrekkelijkheid van 41 wereldeconomieën voor investeringen in infrastructuur. Net als in eerdere edities wordt het klassement aangevoerd door de 'jonge' economieën Singapore, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Onderaan het klassement bengelen Griekenland, Argentinië en Venezuela. De situatie in Europa is stabiel tot positief: Nederland (10de) haalt de top 10, maar ook het Verenigd Koninkrijk (9de), Duitsland (13de) en Oostenrijk (14de) horen bij de stijgers. De Scandinavische landen behouden hun stevig verankerde positie aan de top van het klassement, met Noorwegen op de 6de en Zweden op de 7de plaats.

België hoort bij de laagste West-Europese landen in het klassement, en blijft op dezelfde positie als in 2014. Bovendien is de toekomst voor België onzeker. De cijfers waarop de index gebaseerd is, dateren van 2015. De feiten van 22 maart hebben echter hun impact: het toerisme kent een terugval, en buitenlandse investeerders zijn minder geneigd hun blikken te richten op België. Hierdoor is er minder vraag naar infrastructuur, en het wordt bovendien moeilijker om de middelen te vinden. Een plotse boom valt dus niet te verwachten, aldus Arcadis.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels