Waar vandaan: Juridisch advies > Overlijden van de aannemer

Overlijden van de aannemer

Juridisch advies

< Vorige Archief Volgende >
     

Wij hebben een aannemer onder de arm genomen om verbouwingswerken uit te voeren aan onze woning. Deze man heeft een ongeluk gehad en is overleden. Wij stellen ons nu de vraag hoe het verder moet deze renovatiewerken? Gaan zijn erfgenamen dit verder zetten of niet?

Door het overlijden van uw aannemer is aan de aannemingsovereenkomst die u met hem hebt afgesloten een einde gekomen. Dit betekent dat aan deze overeenkomst van rechtswege een einde is gekomen door het overlijden van de aannemer.

Wel is het mogelijk dat in de aannemingsovereenkomst die u met de aannemer hebt afgesloten, iets anders werd overeengekomen. Bijvoorbeeld dat ingeval van overlijden van de aannemer er toch geen einde komt aan de overeenkomst. U zal dus in ieder geval ook uw contact eens moeten nalezen en nagaan of hieromtrent niets werd overeengekomen.

Blijkt nu dat de kinderen van de aannemer ook aannemer zijn, dan nog kunnen zij de overeenkomst niet verder uitvoeren, behalve indien ze zich hoofdelijk mee verbonden hebben.

Wel is het zo dat de kinderen van de overleden aannemer hebben wel recht op een vergoeding van de reeds gepresteerde werken en voor de eventueel reeds geleverde materialen. Zij blijven wel aansprakelijk voor fouten welke door hun overleden vader zouden gemaakt zijn ( voor zover deze erfgenamen de nalatenschap niet verwerpen).

Vrijdag 15 Augustus 2008

 

 

rss