Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik een fazant ?

Een fazant wordt bereid als een gebraden kip. Bind de fazant zodat ze een mooie vorm behoudt. Kruid met peper en zout zowel aan de binnen- als de buitenkant.

Kleur de fazant eerst in een braadpan en zet in de oven op een temperatuur van 180°C (de braadtijd hangt af van de grootte van de fazant, schommelt tussen de vijftig tot 60 minuten). Overgiet de fazant regelmatig met het braadsap. De fazant is gaar als er geen rood vocht meer uit de buikholte loopt. Hou de fazant warm en bereid de saus door de braadsappen los te koken met gewoon water of bouillon.

Tip: meng deze braadsappen met alpro soja light cuisine, kruid met peper en zout. Dit geeft een lichte roomsaus. Werk af met een scheutje cognac.

En tenslotte, zeef de saus.

Bij de saus kunnen gebakken champignons gevoegd worden of groene peperbolletjes naargelang eigen smaak.

Als groente past witloof zeer goed bij fazant. Indien u een zoetere bereiding wilt, kunnen gepelde en van de pitten ontdane druiven door de saus geroerd worden.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :