Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag het recept voor een ananastaart.

Ik weet niet welke taart u juist bedoeld, maar hieronder de bereiding van een omgekeerde taart. Mocht je een taart willen, gebakken in een gistdeeg taartbodem stuur dan maar een nieuw berichtje dan kan ik nog een ander recept geven.

Omgekeerde taart

Ingrediënten :

• 250 gram suiker

• 250 gram eieren

• 250 gram boter

• 250 gram zelfrijzende bloem (of 250g bloem en een half zakje bakpoeder)

• 200 gram suiker voor karamel

• fruit zoals, pruimen, ananas, aardbeien, enz.

Bereiding :

• Maak eerst het beslag door de eieren en de suiker tot een luchtige massa te kloppen. Voeg de zachte boter toe, klop verder en meng dan de bloem onder het deeg.

• Bedek de bodem van een taartvorm met ongebluste karamel.

Kook daarvoor eerst de suiker op een klein vuurtje met een deciliter water, zonder te roeren, tot de suiker stilaan bruin wordt. Let op want dit is zeer heet !!!

• Bedek de taartbodem die bedekt is met de karamel, met half door gesneden fruit. In uw geval met de schijven ananas.( Vers of blik)

• Breng hierop voorzichtig het deeg aan.

• Bak gedurende ongeveer 25 minuten bij 170° C.

• Draai de taart om op een rooster, laat even afkoelen en verwijder dan de taartvorm.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :