Waar vandaan: Advies > Culinair

Een perfecte saus bij lamskroontje: iets met rozemarijn ? Maar hoe maak ik ze op voorhand klaar?

U heeft een lamsjus nodig.

Neem daarvoor kleine beenderen en afsnijdsels van lamsvlees (vraag het aan de slager) en bak dit in een braadpan met wat kleingesneden groenten zoals, wortel, ui, lookteentjes... Alles moet goed bruin worden. Voeg er een lepeltje tomatenpuree bij en een kruidenbosje, waarbij ook een takje rozemarijn.

Bevochtig met water of beter met bruine fond ( bokaaltje) of een reeds gemaakte bouillon.

Eventueel witte wijn en laat minstens een tweetal uurtjes trekken.

De doorgezeefde jus afkoelen en het gestolde vet verwijderen. Bijkruiden en eventueel de saus lichtjes binden met bruine sausbinder.

Indien u een uitgesproken rozemarijnsmaak wilt, stop dan nu nog een takje in de saus maar let op, de smaak wordt snel veel te sterk!

De saus kan afgewerkt worden door er blokjes koude margarine in op te kloppen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :