Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een lekkere osso buco klaar voor 12 personen ?

Hieronder kun je een recept voor “Osso buco” terugvinden.

Ingrediënten:

• 12 kalfsschenkels

• olijfolie of Vandemoortele Culinaire olie.

• bloem

• 2 liter tomaten uit blik

• mengsel van grof gesneden uien, selderij, wortelen

•1 fles witte wijn

• citroenschil zonder wit vlies

• verse oregano, look, tijm, laurier

• als garnituur deegwaren of rijst.

Bereidingswijze :

•Kruid de kalfsschenkels en haal door de bloem.

• Kleur in olijfolie of Vandemoortele olie Culinaire.

•Haal het vlees uit de pan en fruit de groentemirepoix aan

•Leg de schenkels op de groenten

•Voeg de kleingemaakte tomaten en de witte wijn toe evenals alle kruiding.

•Dek af en laat ongeveer één uur zachtjes laten sudderen onder deksel.

•Werk de kruiding bij en laat de saus inkoken tot gewenste dikte.

•Serveer met saffraanrijst ( risotto) of verse deegwaren. ( tagliatelli)

Tip: je kan er een mengseltje van gehakte peterselie en gehakte citroenschil bij serveren, dit noemt men “gremolata “. Eveneens een klein lepeltje om het merg uit het been te halen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :