Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik pestosaus ?

Ingrediënten

100 g basilicumblaadjes

50 g pijnboompitten

2 grote teentjes knoflooklook

4 eetlepels gemalen parmezaan of Grana Padano

10 tot 15 gram olijfolie

Snuifje zout

Bereiding

De hoeveelheden zijn niet erg kritisch.

Snijd de basilicum in reepjes en doe ze in een keukenmachine die kan hakken (cutter). In een bekermixer lukt het ook wel.. Voeg er gehakte knoflook, gemalen kaas, pijnboompitten, zout en een beetje van de olie bij en mix net zo lang tot je een smeuïge saus hebt verkregen waar wel nog grove stukjes in mogen zitten. Voeg meer olijfolie toe indien nodig. U moet een halfvloeibare saus bekomen.

Om de pesto te bewaren is het beter om de kaas en de pijnboompitten niet mee te hakken.

Deze basispesto kan dan bewaard worden in de diepvriezer. Als men hem nodig heeft, de pesto uit de vriezer halen en pas dan een hoeveelheid gemalen nootje en kaas bijvoegen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :